person reading book and holding coffee

Kirjasuositukset

Lukeminen kannattaa aina!

Tällä sivulla esittelen markkinoinnin ja liiketoiminnan alan kirjoja, joita suosittelen luettavaksi alalla toimijoille tai alan opiskelijoille. Lisäksi mukana voi olla muuten vain inspiroivia kirjoja!

Vinkki: Katso Amazonin (DE) englanninkielisen business-kirjallisuuden varastodiilit – olen itse tehnyt täältä paljon löytöjä!

#Sisällöntuotanto

Perehtyessäni ensimmäistä kertaa audiovisuaalisen sisällön käsikirjoittamiseen, oli tämä kirja aivan mainio siihen tilanteeseen:

https://kirjat.finlit.fi/sivu/tuote/kasikirjoittajan-tyokalut/2309300

#Asiakaskokemus

Shep Hyken: The Convenience Revolution

Asiakaskokemuksen helppous ja mukavuus on nykyajan kilpailuvaltti. Tässä kirjassa puretaan teema kuuteen periaatteeseen. Kirja on tiivis ja maanläheinen, sisältäen paljon esimerkkejä USA:sta.

Nir Eyal: Hooked

Mitkä ovat koukuttavan verkkopalvelun elementit? Tämä kirjaa jäsentää asiaa. Yllättävän monesta palvelusta näitä piirteitä löytyykin.

Tony Hsieh: Delivering Happiness

Kirjaa avaa kirjoittajan uraa ja ajattelua Startup-yrittäjänä ja Zappos.comin tarinaa. Asiakaskokemuksen kannalta kirjassa käsitellään yrityskulttuurin rakentamista.

#Markkinointi

Chip Heath & Dan Heath: Made to Stick

Tätä kirjaa suosittelen sisällöntuottajille. Siinä käsitellään runsaiden esimerkkien kautta ”tarttuvien ideoiden” luomista. Asiaa lähestytään SUCCES-mallin avulla.

Donald Miller: Building A Story Brand

Jos brändäys ja tarinallistaminen kiinnostaa, niin tässä kirjassa ne yhdistyvät oivallisella tavalla. Kirja on tiivis ja ymmärrettävällä tavalla kirjoitettu. Tämä ”kolahti” minulle!

Jeremy Miller: Sticky Branding

Käytännöllistä brändin rakentamista pienen yrityksen näkökulmasta. Tämä inspiroi aikoinaan paljon!

Al Ries & Laura Ries: The 22 Immutable Laws of Branding

Brändin rakentamisen 22 ”lakia”, jotka antavat ajattelemisen aihetta kaikille tarjoomansa brändiä pohtiville. Kirja on jo vanha, mutta asiat edelleen pääosin aivan relevantteja.


Mitä kirjoja itse suosittelisit tai mistä olet itse vaikuttunut? Kerro kommenteissa 🙂