Matkailun sähköisen liiketoiminnan tehtävä: sisällöntuotanto

Matkailuaiheiset blogiartikkelit

Tehtävä suoritetaan parityönä. Parit ilmoittavat itsensä ja aiheensa kurssin keskustelupalstalla Moodlessa – ryhmillä ei saa olla päällekkäisiä aiheita.

Tehtävänä on tuottaa 2 blogiartikkelia, joissa esitellään Kainuun matkailutarjontaa, erityisesti talvi- ja kevätkauden osalta. Pyrimme blogissa ajankohtaisuuteen.

Kirjoitusohjeet blogiartikkeleille

Artikkelit kirjoitetaan matkailijoille ja niiden on annettava heille inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa. Toimi ikäänkuin virtuaalisena oppaana matkailijalle: kerro tuotteesta ja alueesta, kerro mistä sen voi ostaa, kerro miten sinne pääsee jne.

Käsittele matkailutuotteita ja yrityksiä positiivisessa valossa, mutta vältä liiallista mainostamista ja myyntipuheita.

Tutustu aiheenasi olevaan tuotteeseen ja yritykseen useamman lähteen kautta, tutustu niiden markkinointiin Internetissä, mitä sisältöä niistä on saatavilla (uutiset, kuvat, videot, tms.). Käytä myös omia kokemuksiasi, jos mahdollista. Onko muilla opintojaksoilla tuotetusta materiaalista apua tässä tehtävässä?

Linkitä käyttämäsi lähteet artikkelin tekstin yhteydessä.

Artikkelissa on suositeltavaa olla yksi tai useampi kuva tai video. Huomioi tässä tekijänoikeudet ja viittaukset alkuperäiseen tekijään. Älä linkitä kuvia muilta sivustoilta, vaan siirrä ne Bloggeriin. Onko omia kuvia käytettävissä? Etsi verkon kuvapalveluista käyttökelpoisia Creative Commons-lisensoituja kuvia. Aiheeseen liittyvien Youtube-videoiden upottaminen artikkeliin onnistuu myös, alkuperäisen tekijä ja linkitys tietysti oltava.

Tee tekstistä helposti silmäiltävä ja luettava: käytä kappalejakoja, väliotsikoita, listoja, yms. Puhuttele lukijaa suoraan.

Kiinnitä huomiota avainsanoitukseen: artikkelin otsikko ja tunnisteet.

Artikkelin loppuun tulee kehotus tai kysymys lukijalle (mitä mieltä olet, kerro omista kokemuksistasi, tms.), tarkoituksena on saada lukijoilta kommentteja aiheesta.

Artikkelin loppuun tulee linkitykset yrityksen/tuotteen sivuille ja lukijalle kehotus toimintaan, esim. lisätiedon hakemiseen.

Ohjeet blogiartikkelien julkaisemisesta

Blogi löytyy osoitteesta:  http://www.lomamatkalla-kainuussa.info

Käyttäjätunnukset löytyvät kurssin Moodlesta.

Kun artikkeli on valmis, ÄLÄ JULKAISE SITÄ! Tallenna se luonnoksena ja ilmoita kurssin opettajalle, joka tarkistaa artikkelin. Tarkistuksen jälkeen tehdään vielä pyydetyt muutokset tai julkaistaan artikkeli.

Tukimateriaalit

Kirjoittanut Mika Saloheimo

Digitaalisen markkinoinnin ja liiketoiminnan kouluttaja ja kehittäjä.

Kommentoi kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.