Verkkovideo nopeasti ja helposti

Jos käytössäsi on hyvälaatuisia valokuvia, voi niistä luoda nopeasti ja helposti videoesityksen, jota voi käyttää verkossa. Videon siirtää Youtubeen omalle kanavallesi ja sen voi upottaa verkkosivuille tai blogiisi. Sen voi ladata myös Facebookiin.

Video on siis jotain tämänkaltaista:

 

Mitä verkkovideon tekemiseen tarvitaan?

Tarvitaan valokuvia 10-20 kpl, joiden avulla voit kertoa johonkin aihepiiriin liittyvän tarinan. Lisäksi täytyy miettiä videon kulku, eli valokuvien järjestys, väliotsikot ja kuvatekstit. Mieti, mikä voisi olla katsojan kannalta yllätyksellistä.

Videoon on hyvä lisätä aiheeseen sopiva taustamusiikki. Lisää myös teksteihin oma verkko-osoitteesi ja toimintakehotteita. Liian pitkää videota ei kannata tehdä, minuutti on ehkä hyvä maksimipituus. Jos on paljon asiaa, kannattaa tehdä useampi video.

Videon koostamiseen on useitakin työkaluja. Verkkopalveluna on saatavilla Animoto (ilmainen ja maksullinen versio, edit 13.11.2018 Animoton ilmaista versiota ei ole enää tarjolla, vain 14 vrk ilmainen kokeilu), Windows Movie Maker -sovelluksen voi asentaa PC-koneelle (ilmainen). Videoiden luominen onnistuu myös kuvakirjasto-ohjelmilla, kuten Picasa ja iPhoto (Mac-koneille, linkki sovelluskauppaan).

Musiikkia on saatavilla esimerkiksi ccMixter-palvelusta, josta on ladattavissa creative commons -lisensoitua mp3-musiikkia. Videokäyttöön tarkoitettua musiikkia on koottu omaan osioonsa. Muista tarkistaa lisenssi ennen käyttöä ja viitata musiikin tekijään videon krediiteissä.

Animoto-palvelussa on käytettävissä myös taustamusiikkeja jonkin verran.

Kokemuksia videon luomisesta Animotolla

Animoto on hyvin helppokäyttöinen tässä tarkoituksessa. Videoon valitaan teema, jossa on valmiina siirtymät ja ulkoasu otsikoita ja kuvatekstejä varten. Kuvat järjestellään haluttuun järjestykseen, tehdään tekstit ja lisätään taustamusiikki.

Animoto-editori

Suosittelen vuosimaksullista versiota, jolloin saa käyttöön enemmän videoteemoja ja taustamusiikkeja. Videon voi siirtää suoraan Youtube-kanavalle ja sen saa tallennettua tiedostoksi. Lisämaksusta videon saa tallennettua HD-formaatissa.

Ilmaisversiossa resoluutio jää suttuiseksi ja ongelma korostuu suorassa siirrossa Youtubeen, jolloin kuvaa pakataan vielä lisää.

Videoesitysten luominen onnistuu samalla periaatteella myös edellä mainituilla vaihtoehtoisilla sovelluksilla. Niissä ehkä joutuu itse enemmän työstämään siirtymiä ja ulkoasuja, mutta vaiva on tästä kohtuullinen.

Lisää videomarkkinoinnista

Kirjoitan tässä blogissa jatkossa lisää videomarkkinoinnista, erityisesti matkailualalla. Jatkossa keskitytään enemmän sisältöön ja esimerkkeihin.

Kirjoittanut Mika Saloheimo

Digitaalisen markkinoinnin ja liiketoiminnan kouluttaja ja kehittäjä.

Kommentoi kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.